Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070912-bmw-m5-m7-turbo070912-bmw-m5-m7-turbo070912-bmw-m5-m7-turbo
070912-bmw-m5-m7-turbo

BMW rustar för hästkraftskrig

BMW har länge haft starkaste muskelbilen av tyska trion som förutom BMW består av Audi och Mercedes. Nu när de båda sistnämnda kommer med sina värstingvarianter med närmare 600 hästkrafter måste BMW ta tag i saken.

Audi RS6 blev nyligen officiell och visas upp just nu i Frankfurt. De officiella hästkraftssiffrorna för bilen är 580, men enligt uppgifter mörkar Audi den verkliga kraften i bilen som troligen ligger på 600 hästkrafter eller mer. Mercedes kommer snart med sin nya E 63 AMG och då hamnar hästkraftsantalet på minst 550, men upp mot 600 hästar är inte helt osannolikt.

Med andra ord blir BMW akterseglade när det gäller toppositionen i hästkraftsracet. Därför finns det nu uppgifter på att BMW tänker montera dubbelturbo i sin M5 som redan har mäktiga 507 hästkrafter. Uppgifterna kanske man ska ta på allvar om man tittar på bilden ovan. Vår spionfotograf har plåtat en BMW M5 med extra luftintag i fronten. Vad är det som behöver extra kylning? Inte helt osannolikt att det är en turbo eller två som behöver luften. M5 med dubbelturbo skulle troligtvis spöa både Audi RS6 och E 63 AMG när det gäller hästkrafter. Vi får helt enkelt vänta och se om det blir verklighet.

Vår spionfotograf har dessutom lyckats plåta en något märklig BMW 7-serie. Det skulle kunna vara en M7. Ta en titt på bilden nedan så ser du luftscoopet på huven. Enligt uppgifter sitter det två mindre luftintag bak också. Det är kanske på tiden att BMW gör en värstingversion av sin 7-serie. Se bara på Audi och Mercedes som sedan länge har gjort värstingar av sina största modeller – S8 respektive S 65 AMG.

Är det här en kanske en blivande BMW M7?