Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

BMW X2 laddhybrid med pyttelite maskering

BMW:s elektrifieringsoffensiv fortsätter. Vår spionfotograf har fångat X2 med samma laddhybridteknik som i nyligen uppdaterade X1. Bilen kan tycks vara helt omaskerad men så är inte fallet…

Att BMW X2 kommer som laddhybrid är inte direkt någon högoddsare. Syskonmodellen X1 presenterades nyligen i uppdaterad version och då även i ett laddhybridsutförande vid namn xDrive25e.

Oddsen sjunker i botten med bilderna här, tagna av vår flitiga spionfotograf, där en X2:a med samma emblem ses rulla i vardagstrafiken, för säkerhets skull med extra dekalering som avslöjar dess uppdrag som testfordon. Bilen tycks vara helt exponerad men är faktiskt maskerad. Klura ut var, vi återkommer dit.

Foto: Carpix

Drivlinan hos X2 som laddhybrid väntas få samma specifikationer som för X1 xDrive25e. Det rör sig om en trecylindrig bensinmotor på 1,5 liter, 125 hästkrafter och 220 newtonmeter parad med en elmotor på 95 hästkrafter och 165 newtonmeter. Systemeffekten är 220 hästkrafter och 365 newtonmeter. Eftersom bensinmotorn driver framhjulen och elmotorn bakhjulen är X1 xDrive25e fyrhjulsdriven, därav beteckningen xDrive, där X står för fyrhjulsdrift. På enbart el tar sig X1 xDrive25e 5,7 mil.

Foto: Carpix

Liksom flertalet biltillverkare rusar BMW mot elektrifiering. I somras höjde man ribban ytterligare och ska till 2025 presentera 25 elektrifierade bilar, tolv helt eldrivna.

Nå, hur var det med maskeringen? Kolla in fronten och de ljuskällorna under strålkastarna… de är är fejk och utgörs av klistermärken. Den runda designen, specifik för märkets fyrhjulsdrivna bilar, kommer förmodligen att stryka på foten och ersättas av en LED-ribba. Hur det ser ut bakom maskeringen ser du på den vita bilen här nedan. Om ändringen bara rör laddhybriden eller modell X2 som helhet återstår att se.

Foto: Carpix