Foto: CarPix

BMW X4 M på väg in i återvändsgränd

En ny generation BMW X4 är på ingång och för första gången förvandlas den till en renodlad M-bil. Nu kan vi bjuda på spionbilder på BMW X4 M.

Egentligen är dessa spionbilder inte speciellt upphetsande med tanke på vad vi kunde visa er i slutet av augusti, nämligen nya BMW X4 helt omaskerad utanför fabriken i amerikanska Spartanburg. De bilderna var dock inte heller upphetsande utan mer av chockerande karaktär – nya X4 visade sig ju bakifrån sett vara förvillande lik en Mercedes.

Det som är upphetsande med dessa bilder på en maskerad X4:a är att det är M-versionen vi ser. Alltså inte någon M Performance-variant utan en riktig M-modell som hamnar snäppet över nya X4 M40i som är just en M-Performance-bil.

Nya BMW X4, här som M40d. Foto: CarPix Foto: CarPix

Med tanke på att nya M40i-modellversionen väntas få uppemot 400 hästkrafter (dagens har 360 hk) är det inte helt osannolikt att X4 M: (och X3 M:s) nya maskin, S58-motorn, får 450 hästkrafter eller mer. Något extra måste man ju få för de extra kronorna man överför till BMW-handlaren för att få en äkta M-bil.

S58-motorn är en treliters rak sexa med TwinTurbo-teknik som har sin grund i S55-motorn som finns i bland annat dagens BMW M3.

Foto: CarPix

Förutom vass motor ser vi att X4 M, i jämförelse med X4 M40i, får ännu större frontspoiler med stora luftintag, fyra lite större ändrör, en vinge på bakluckskanten, större hjul och bromsskivor varav de sistnämnda är hålborrade.

Nya X4 har premiär under 2018. Räkna med att M-versionen får ett eget presentationsdatum.

Du kanske undrar över rubriken till denna artikel? Ta en titt i bildgalleriet nedan så förstår du...