Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080708-bmw-x6-hybrid
080708-bmw-x6-hybrid
080708-bmw-x6-hybrid
080708-bmw-x6-hybrid

BMW X6 siktad med hybrid-bula

BMW X6 har fått ett spritt mottagande i världen. Vissa tycker att den är fantastisk, medan andra tycker att den är onödig och dum. Nu har vår spionfotograf siktad bilen i hybridversion. Vill BMW sluta fred med miljökämparna?

BMW X6 kan vara en av de mest omdiskuterade bilarna de senaste åren. Dess stora yttermått och höga bränsleförbrukning kombinerat med låg taklinje och minskad lastkapacitet har fått många att hytta med näven åt BMW:s otidsenliga tänkande. Men trots att X6 beskylls för att vara onödig och omodern har kunderna strömmat till i massor. Bilen hann knappt presenteras innan hela årsproduktionen för 2008 (40 000 bilar) var slutsåld. Men även om det bevisligen finns många som uppskattar X6 kan det nog finnas de som blir avskräckta av bilens bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Dessa tveksamma själar vill BMW snärja. Därför kan vi nu se de första spionbilderna på X6 hybrid.

I höstas kunde vi beskåda BMW X6 ActiveHybrid Concept på Frankfurtsalongen. Och BMW förspiller ingen tid när det gäller att göra verklighet av planerna. På bilderna ser vi de först bevisen på att en hybridversion av X6 är i antågande. Det som avslöjar bilen är den maffiga bulan på motorhuven. Många tänker nog då att det lika gärna kan vara en M-version av X6 på bilderna, eftersom BMW:s M-modeller ofta får en lite bula för att rymma de stora motorerna. Det som säger oss att det är en hybrid-bula och inte en ”effekt-bula” är vittnesmålet från spionfotografen. Bilen smög sig upp ljudlöst och försvann lika snabbt utan det förväntade motormullret.

Våra källor säger oss att det är den produktionsfärdiga plåten vi tittar på. Därmed kan man sluta sig till att X6 hybrid är nära förestående.

Läs mer

TV-TV