Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

BMW X8 avslöjad – enorm lyxig suv!

Färska bilder visar att BMW planerat ännu en enorm suv – säg hej till BMW X8! Men det blir ingen suv med coupélinjer, snarare det lyxigaste man någonsin har byggt.

Tyckte du BMW X7 var stor när den presenterades för två år sedan? Smygtagna bilder på kommande X8 avslöjar att BMW jobbar på ytterligare en suv i storleken XXL.

Förvånande nog rör det sig inte om en coupé-version av X7, BMW X4 och X6 är ju coupésuvar baserade på X3 respektive X5. X8 däremot saknar samma sluttade taklinje och ser snarare ut att bli det lyxigaste BMW någonsin byggt, där konkurrenterna stavas Bentley Bentayga och Range Rover Velar.

Foto: Carpix

Snarare påminner utseende om lilla BMW X2, åtminstone baktill med sin enorma D-stolpe. Anledningen till den rakare taklinjen kan vara att man även här vill kunna erbjuda en tredje sätesrad.

Fronten påminner inte alls om X7 utan tycks få två typer av strålkastare, där parkeringsljusen sitter ovanför hel- och halvljuset. Grillen ser också bredare ut än hos X7, även om den här är hårt kamouflerad.

Foto: Carpix

På bilderna här intill går det läsa ”Hybrid Test Vehicle”, samt att laddluckan på vänster framskärm syns tydligt. Att det här rör sig om en laddhybrid är tydligt. Räkna med mycket kraft, drivlinan är liknande den i BMW 745e, men heter här X8 M45e och bör få längre räckvidd på el. Vilda rykten skvallrar också om en X8 M med uppemot 750 hästkrafter, snacka om heffaklump!

BMW:s lyxsuv har planerad lansering 2022.