Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chevrolet Corvette ZR1 fångad på bild!

Vår spionfotograf har fångat en maskerad Chevrolet Corvette C7 på bild, och det finns en del grejer som avslöjar att detta är den allra giftigaste versionen vi kommer att få av C7 - Corvette C7 ZR1.

Bilen ser ut som ett riktigt lapptäcke på bilderna vi fått, då karossen är färgad både svart, grå och silvrig. Fronten är täckt av svart maskering, medan baken är täckt i det psykedeliska mönster vi är så vana vid att se på maskerade bilar. 

Den tydligaste nyheten man ser på bilderna är spoilerfästet som sitter på bakluckan - dock utan spoiler. Tittar vi på höjden av fästena ser det ut som att spoilern monteras högt, ungefär lika högt som på en GT3-bil.

Men var är då spoilern? Det är mycket möjligt att man blivit tvungen att ta av spoilern för att kunna transportera bilen. Tittar vi genom fönstren på bilen så kan vi se ett långt objekt inlindat i bubbelplast som sträcker sig från passagerarsätet och bakåt. Detta är troligtvis spoilern.

På fronten är det svårt att se några förändringar på grund av all maskering, men tittar man noga kan man se konturer till vad som ser ut att vara nya luftintag på kanterna av fronten. Baserat på placeringen av dessa intag kan vi anta att de leder till varsin intercooler.

Bilden som för ett tag sedan kom upp på Katech Performance hemsida kan vara en ledtråd till vilken motor bilen kommer att ha. Under bilden stod det om en Corvette som skulle använda en ”LT5”-motor. Enligt uppgift ska LT5-motorn vara en V8 med biturbo. En sådan motor skulle sannolikt ha två intercoolers placerade på varsin sida i fronten, vilket skulle bekräfta att det är det de nya luftintagen är till för. 

Det är troligt att GM vill göra en sista super-version av C7 innan Corvette C8 tar över under 2019, och det är troligtvis den versionen vi ser här.