Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080213-saab-9-1-design
080213-saab-9-1-design
080213-saab-9-1-design
080213-saab-9-1-design

Designskiss på Saab 9-1

Snart finns det lika många skisser på kommande Saab 9-1 som det finns biltidningar/sajter. Nu har amerikanska Motor Trend dock tagit fram en designskiss som bygger på ritningar som de hittat i GM:s designstudio.

Alldeles nyligen var en samling journalister inbjudna till GM Design Studio där elbilen Chevrolet Volt skulle presenteras närmare. Amerikanska tidningen Motor Trend fann då ”hemliga” skisser liggandes på ett bord som visade hur Saab 9-1 kan komma att se ut. Om nu dessa skisser lagts ut som bete eller inte låter vi vara osagt, men troligtvis är det ingen miss av GM.

Motor Trends utsände memorerade skissen för att sedan presentera sin egna skiss som du kan se ovan. De båda ”officiella” skisserna föreställde Saab 9-1 i två utförande från två olika vinklar. Ena skissen innehöll en grön bil, den andra en ljusblå bil. På båda hade bilen vitt tak, alltså samma populära färgsättning som Mini. I övrigt är bilen väldigt lik Mini, sett från sidan med de långa ”raka” fönsterytorna. På en av skisserna kunde man även se något som liknade ett avtagbart tak, mellan A- och B-stolparna, uppger Motor Trend.

Motor Trend tippar att Saab 9-1 kommer att hamna i prisklassen 20 000 dollar och strax däröver. 9-1 är samtidigt en otroligt viktig bil för GM då man märkt att småbilsklassen växer snabbt i USA. Saab har en rejält förlustsiffra för 2007 som måste betas av och en lyckad satsning i denna klass är en del av de framtida strategierna.

När Saab 9-1 ska visas upp publikt råder det delade meningar om. Antingen blir det på Genèvesalongen nästa månad eller i London i juli. Mest troligt och sannolikt är förstnämnda.

Visst ser bilen spännande ut på skissen ovan? Hoppas den blir lika spännande när den står i Saabs monter inom en snar framtid.

Läs mer på Motor Trends hemsida