Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Dodge Charger Hellcat – första bilderna, samt ringsignal

Dodge Charger Hellcat följer i Challengers spår. Här är första bilderna på prestandamodellen, som får 707 hästkrafter.

Dodge är ett märke vi den senaste tiden, tyvärr, fått klara oss utan i Sverige. Men bara för att det klassiska märket lämnade både oss, och resten av Europa, år 2011 så betyder det inte att märket inte utvecklas på sin sida av Atlanten. Till de senare händelseutvecklingarna hör en rejält ansiktslyft version av prestandasedanen Charger. Därtill har Challenger kommit i en prestandaversion med det tveklöst supertuffa namnet Hellcat.

Och även om det inte är av direkt svenskt intresse så kan vi nu visa de första spionbilderna på att nya Charger också den får ta del av samma medicin. Nya Charger i katt från helvete-utförande har rejäla hjul och fälgar – av samma typ som hos Challenger Hellcat, Pirelli P-Zero Pnero med 275/40 R20-dimension. Därtill ser vi ett luftintag på motorhuven, bromsar från Brembo, en spoiler på bakluckan och stora runda avgasutblås.

Under skalet kommer motorn att ha hela 707 hästkrafter. Men, möjlig privatimport undantaget, är alltså modellen inget för svenska marknaden. I stället kan du få en del av ditt Hellcat-lystmäte tillgodosett med hjälp av att ha en ringsingnal (Hej 2002?) i form av Challenger Hellcats motorljud – vilket Dodge delat med sig av via Soundcloud, se nedan.