Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Mau / CarPix

Elbilen Kia CV snart här med supersnabb laddning

Det sydkoreanska märket går aggressivt fram i sin elbilsoffensiv. Innan 2027 ska Kia ha lanserat sju nya elbilar, den första blir Kia CV som nu fångats på bild.

Kia och Hyundai har nyligen presenterat sin nya skalbara plattform E-GMP som endast är ämnad för kommande elbilar.

I mitten av februari har Ioniq 5 premiär – Hyundais första elbil i det nya varumärket för elbilar. Smygbilder har redan visats och stilen är mer designglad än någon tidigare modell från märket. Formerna är nästintill orörda från konceptet Hyundai 45.

I september 2020 meddelade Kia att man planerar lansera sju nya elbilar innan 2027. Den första av dem ser vi på de maskerade bilderna intill. Arbetsnamnet är för tillfället Kia CV som är ett direkt syskon till Ioniq 5.

Hårt maskerad! Som att ingenjörerna slagit upp ett tält på bakstammen.Hårt maskerad! Som att ingenjörerna slagit upp ett tält på bakstammen.Hårt maskerad! Som att ingenjörerna slagit upp ett tält på bakstammen.
Hårt maskerad! Som att ingenjörerna slagit upp ett tält på bakstammen. Foto: Andreas Mau / CarPix

CV hämtar sina former från koncepten Kia Imagine och Futuron. Tanken är att man nu ska bli mer av ett livsstilsvarumärke och sno potentiella kunder från Tesla.

Inte mycket av formerna går att tyda av den hårt maskerade prototypen, men ett av Kias nuvarande signum, den så kallade ”tigernosen” i fronten kommer tonas ner.

Precis som betydligt dyrare Porsche Taycan och Audi e-tron GT kan bilar byggda på nya E-GMP-plattformen hantera 800-voltsteknik och kunna laddas med upp till 350 kW. Som jämförelse laddas nya Volkswagens ID.3 som mest med 125 kW.

Batteripaketet blir betydligt tunnare, men ska trots det ha en energimängd på minst 50 kWh och ge en räckvidd från 50 mil.

Efter att Hyundai Ioniq 5 haft premiär är det dags för Kia CV – förmodligen någon gång till sommaren.

1 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
3 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
4 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix

TEST: Elbil på vintern – så fungerar det