Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060706_honda060706_honda060706_honda
060706_honda

En R-iktig type från Honda

För några månader sedan visade Honda ett koncept på vad som skulle kunna tänkas bli nya Civic Type-R. Bilen som stod i Genève är nu klar för produktion och visas i juli.

Detta kommer att ske vid London Motor Show (20-30 juli) där även Honda Civic i tredörrars utförande kommer att visas för allmänheten.

Strobrttannien älskar den här typen av bilar så det är inte underligt att japanerna väljer just London Motor Show för visningen. Det säljs hur många tredörrars busbilar som helst i öriket trots att dess förare är hårt ansatta av fartkameror.

Type R, som bara kommer som tredörrars, byggs också i Storbritannien vid Hondas fabrik i Swindon, Wiltshire.

Honda Civic Type-R kommer att få ett giftigare utseende än vanliga Civic som redan i sig är något av det mest futuristiska vi sett på länge. Honda tänker verkligen inte fega ur med denna extrema kilform.

Bakdelen kommer att domineras av en stor vinge, om än inte i Imprezaformat. Dubbla rektangulära avgasrör fulländar den läckra formen.

Motormässigt har vi hört talas om två olika alternativ, antingen 200 eller 220 hk. Oavsett vilket blir det en högvarvig VTEC-motor och vi tror nog på den mer kraftfulla versionen.

Enligt våra källor planerar Honda också att bygga en cabrioletversion av Civic, men inte i Type-R utförande. Osäkert om den får plåttak eller tygsufflett.