Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari 458 Italia-mula
Ferrari 458 Italia-mula
Ferrari 458 Italia-mula
Ferrari 458 Italia-mula Foto: CarPix

Ferrari 458 Italia-efterträdaren tagen på bar gärning i Sverige

Här har du de första bilderna någonsin som vi mer eller mindre är övertygade visar efterträdaren till Ferrari 458 Italia. Det passar in rent tidsmässigt.

Under gårdagen dök en vit kärra upp på sjöisen utanför Arvidsjaur, mitt framför nosen på vår spionfotograf. Till en början kanske du tänker ”ah, en vit Ferrari 458 Italia som lattjar på isen”. Så tänkte vi också. Tills vi synade bilen lite närmare.

Bilen på bilderna är troligtvis första mulan av efterträdaren till Ferrari 458 Italia som kom 2009 och som trots endast fem år på nacken har börjat sjunga på sista versen. Tittar vi på föregångarna till 458 Italia har de bara haft fem till sex år på sig innan de har fått kasta in handduken. Tidsmässigt stämmer det alltså helt perfekt med att vi nu får se en första mula av efterträdaren.

Vad som gör oss än mer övertygade om att det rör sig om en efterträdare och ingen uppdatering av nuvarande 458 Italia är de främre hjulhusen. Titta på skärmkanterna. Dessa är uppsågade, något som ofta ses på mulor eftersom chassit tillhör en annan bil än vad karossen gör. Sannolikt är axelavstånd och/eller spårvidd justerad vilket normalt inte är fallet vid en uppdatering av en existerande modell.

I övrigt har vi ingen annan information om bilen. Men inom ett till ett och ett halvt år lär vi få se 458 Italias efterträdare i prototypform, det vill säga med riktiga karossen, dock väl maskerad. Så småningom lär även drivlina, modellbeteckning och mycket annat sippra ut på diverse Ferrari-forum på nätet. Vad vi har att vänta oss är en bil som ska matcha värsta konkurrenten i klassen – minst. Vi tänker på sprillans nya Lamborghini Huracán.

Men kom ihåg var du såg 458 Italia-efterträdaren först. På en sjöis i Norrland!