Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari California Turbo 2012
Ferrari California Turbo 2012
Ferrari California Turbo 2012
Ferrari California Turbo 2012 Foto: CarPix

Ferrari California får turbo – bildbevis!

Ferrari California är redan drygt tre år gammal som modell och det är hög tid att föryngras. Det gör man genom att ge sportkärran mer kraft. Här avslöjar vi att det är med hjälp av turbo som California närmar sig 500-strecket effektmässigt.

För bara fjorton dagar sedan kunde du här på teknikensvarld.se läsa om att Ferrari California ska få mer effekt och sänkt matchvikt till nästa år. Nu har vi bildbevis på att Ferrari inte bara jobbar med efterträdaren till 599 GTB utan att något också är på gång med California.

 På bilderna i bildgalleriet nedan (bild 2-7) ser vi en mystisk bula till höger på huven som dessutom är öppen en bit, med andra ord är kylningen A och O för det som ruvar undertill. Tittar man lite noggrannare ser man också att främre femtedelen av huven är maskerad.

 På bild 1 i bildgalleriet (enda bilden tagen på testbanan Fiorano) ser vi vad maskeringen är till för, nämligen att dölja de nya luftintag som huven berikas med. Helt klart är att andningen är viktigare på California från och med nästa år.

 Men det bästa av allt. Vår spionfotograf säger sig vara så säker att han offrar sin vänstra arm (han är vänsterhänt) om han trots allt skulle ha fel på att han hörde ljudet av en turbo. Ferrari California ska alltså få ett välkommet effekttillägg i form av ett turboaggregat.

 Det snackas om ett effekttillskott på 30 hästkrafter i den 4,3 liter stora V8:an, alltså totalt 490 hästkrafter nästa år. Vi skulle gärna vilja se California komma över 500-strecket för som det är i dagsläget (460 hk, 0-100 km/h på 4,0 sek) känns California för långt bakom övriga i modellprogrammet. Eller som någon uttryckte det: ”California är Ferraris hårfrisörskebil”. 

 Skulle det nu inte vara en standard-California vi ser här på bilderna kan vi ju alltid hoppas på att det är en hetare California GTO eller varför inte en California Scuderia – smaka på det namnet!