Foto: CarPix

Ford på gång med hetare Focus ST?

Våra spionbilder visar att Ford kan ha någonting vassare på gång till Focus ST. Vad det rör sig om vet vi inte, men att förbättrad aerodynamik testas kan vi slå fast med bilderna som stöd.

Ford Focus ST har 250 hästkrafter och Ford Focus RS har 350. Det är med andra ord effektmässigt ett rejält hopp mellan de båda prestandaversionerna (Focus ST finns även med dieselmotor på 185 hk). Även accelerationsmässigt är det brett mellan dem, 1,8 sekunder brett faktiskt. Ska Ford råda bot på glappet som finns mellan ST och RS? Kanske, våra spionbilder kanske visar att vi är något på spåret. Och det låter inte helt osannolikt med tanke på att Fiesta ST nyligen poppat upp som i ett hetare Fiesta ST200-utförande med 200 hästkrafter i stället för grundversionens 182.

Bilderna här, tagna för några dagar sedan i trakterna runt Nürburgring, visar en Ford Focus ST med winglets på främre flankerna och med en splitter monterad på frontspoilern. Det kan vara så att Ford bara testar lite aerodynamiska detaljer ”för skojs skull”, men det kan alltså också vara ett tecken på en vassare Focus ST-version, någon som det spekulerats i tidigare.

Foto: CarPix

I övrigt ser bilen ut precis som en vanlig Focus ST. Det skulle i så fall vara att bromsarna ser ut att vara en dimension större än normalt, men det är svårt att avgöra. Om de är större är det ytterligare ett tecken att effekten som vilar under huven är uppumpad till kanske omkring 280 hästkrafter. En Focus ST280 vore ju inte helt fel och skulle helt klart utgöra ett intressant alternativ till den som tycker att vanliga Focus ST är för klen samtidigt som nya Focus RS är på tok för dyr med sin prislapp på närmare 400 000 kronor.

Vi får väl ta och avvakta och se vad Ford presenterar det närmaste halvåret. Bli inte förvånad om en extra vass Focus ST dyker upp på någon salong.