Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Mau CarPix

Förhöjd Yaris på bar is

Nej, det är ingen Yaris på styltor vår spionfotograf fångat. Det är Toyotas framtida storsäljare i Europa. En suv i miniformat är hetaste mode i bilvärlden, något som Toyota vill ha en del av.

Toyotas minsta suv var tänkt att debutera på bilsalongen i Genève, men då den i sista sekund ställdes in på grund av corona blev det inget av med det. Än så länge har ingen presentation skett, inte ens på nätet. På bilderna ser vi en förhöjd Yaris, men då detta bara är en testmula kommer den riktiga designen se helt annorlunda ut. Se detta som ett mindre syskon till C-HR med mer konventionell design som ska utmana Volkswagen T-Cross, Hyundai Kona och Peugeot 2008. Något namn har det ännu inte talats om, men Toyota själva tror att den kommer stå för 30 procent av deras totala försäljning i Europa 2025.

Foto: Andreas Mau CarPix

Då den delar TNGA-B-plattformen med Yaris kommer tillverkningen ske i franska Valenciennes. Drivlinan blir densamma, en 1,5 liters bensinmotor stöttad av en mindre elmotor. Tittar vi noga på bilderna ser vi att både fram- och bakhjulen sprätter ifrån sig snö. Sportiga GR Yaris driver på alla fyra, så tekniken finns. En fyrhjulsdriven liten suv är unikt för segmentet.

Toyota själva har sagt att bilen ska börja säljas i mars 2021.

Foto: Andreas Mau CarPix
Foto: Andreas Mau CarPix
Foto: Toyota
... och denna i januari.... och denna i januari.... och denna i januari.
... och denna i januari. Foto: Toyota