Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Cadillac ATS CoupéCadillac ATS CoupéCadillac ATS Coupé
Cadillac ATS Coupé Foto: CarPix

Första bilderna på Cadillac ATS Coupé avslöjar ett hemligt vapen

Cadillac ATS Coupé har visat upp sig i centrala Detroit under sin första öppna testrunda någonsin. Förutom kamouflage verkar bilen också ha superkrafter för att nyfikna spionfotografer ska gå hem tomhänta.

Cadillac har ett uttalat mål att på europeisk mark sno kunder från trion Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes C-klass. Därför släppte de förra året ATS som efter första provkörningen gav mersmak med både fin drivlina och välbalanserat chassi. Men det var sedanen det, nu är en coupé på gång som ska ge Audi A5, BMW 4-serie Coupé och Mercedes C-klass Coupé en match.

 Vår spionfotograf har lyckats ta de första bilderna på Cadillac ATS Coupé när den tog sin första svängom i Detroits centralare delar. Kamouflerad var bilen förstås, som brukligt, men ATS Coupé visade sig också bära på ett hemligt vapen som sätter fokuserande kameralinser ur spel. När bilderna togs flippade nämligen kameran ut och på något sätt överexponerades alla bilder på just ATS Coupé. Tyvärr, får vi säga, men vi ser ändå på bilderna vad det handlar om.

 Cadillac ATS Coupé får samma tekniska specifikationer som sitt sedansyskon. Tre motorer varav två är fyrcylindriga på 2,0 respektive 2,5 liter. Toppalternativet blir V6:an på 3,6 liter. Alla med bakhjulsdrift som standard men med allhjulsdrivning som tillval.

 Cadillac hade tänkt sig att påbörja tillverkningen av ATS Coupé i juli i år men av någon anledning har starten flyttats fram till januari 2014. Om det är på ekonomiska grunder eller annat vet vi faktiskt inte. Kanske vill de låta sedanversionen få en längre chans för sig själv?

 En snabb och sportig ATS-V Coupé dyker upp så småningom, en konkurrent till Audi RS5 Coupé, BMW M4 Coupé och Mercedes C 63 AMG Coupé. Dock blir det förmodligen inga kombi- eller cabrioletmodeller. Det senaste är att dessa båda är lagda på is.