Foto: CarPix

Första bilderna på Citroën Jumpy-efterträdaren

Citroëns transportbil Jumpy närmar sig avlösning. Här ser du de första bilderna på efterträdaren som vi faktiskt inte har något namn på.

Vi kan kalla den för Tubik, eller kanske det mer korrekta K-Zéro. Tubik var koncepttransportbilen som Citroën ställde ut på bilsalongen i Frankfurt för drygt två år sedan, ett koncept som gjorde en modern tolkning av klassiska Citroën Typ H, du vet den med korrugerad plåt som började tillverkas redan 1947 och lades ned först 1981.

 Om Citroën väljer att kalla bilen för Tubik är dock högst osäkert. K-Zéro är i alla fall arbetsnamnet den går under innanför Citroëns väggar.

Hur som helst rör det sig om den bil som ska efterträda Jumpy som sedan 2007 är inne på sin andra generation. Få detaljer är kända kring nya bilen men en som det pratas om är att plattformen till K-Zéro ska kunna användas till flertalet olika transportbilar, både mindre och större.

 En annan detalj, en bekräftad sådan, är att bilen ska tillverkas i PSA/Fiat-fabriken SevelNord i Valenciennes-Hordain där Jumpy i dag tillverkas parallellt med Peugeot Expert och Fiat Scudo. Hösten 2011 beslutade PSA och Fiat att inte förlänga sitt fabrikssamarbete och nuvarande produktion ska upphöra 2017.

Produktionen av Citroën Jumpy-efterträdaren är tänkt att påbörjas 2015.