Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Första bilderna på golfklassaren Infiniti Q30

Infiniti tänker inte sitta och titta på när alla andra härjar i den lukrativa golfklassen. Därför har de Q30 på gång och nu har den fångats på bild för första gången.

Att ha en kompakt halvkombi i modellprogrammet är mer eller mindre ett måste, precis som att man bör ha en kompakt suv eller crossover. Allt fler biltillverkare satsar på dessa båda populära biltyper och snart finns också Infiniti med på ett hörn.

Bilderna vi ser här är de första på Q30, Infinitis premiumbetonade golfklassare. Den kommer att försöka ta upp kampen med bland annat Audi A3, BMW 1-serie, Volvo V40 och Mercedes A-klass.

Just sistnämnda är lite extra intressant eftersom stora delar av tekniken som Q30 bygger på kommer från just A-klass och dess syskonbilar B-klass och GLA. Men det är inte enbart chassikomponenter som kommer från Mercedes, även en 2,0-liters turboladdad rak fyra från den tyska tillverkaren kommer att tryckas ned under huven på japanen.

Vad gäller utseendet är det svårt att sia men vi kan åtminstone skönja bakljus som liknar de som sitter på bland annat suven QX50. Helheten kommer att påminna väldigt mycket om konceptbilen som visades i Frankfurt för drygt ett år sedan, men med en hel del detaljer nedtonade.

På tal om suv. Precis som Volvo V40 blir XC40 och Mercedes A-klass har blivit GLA ska Infiniti Q30 bli QX30. Den lär lanseras ungefär samtidigt som vanliga Q30, troligtvis om ett drygt år.