Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Första bilderna på nya Mercedes SL

SL står inte längre i rampljuset, men Mercedes ger inte upp modellen. Den ska bli sportigare än någonsin, samtidigt kanske även rymligare. Här är första bilderna som avslöjar en hel del av formerna.

SL-beteckningen är sannolikt Mercedes mest kända modellbeteckning. Den introducerades redan 1954 i och med 300 SL (mest känd i måsvinge-utförandet, men fanns även som roadster) som gick under internbeteckningen W198. Under alla efterföljande årtionden har SL funnits där, som en drömbil för många, en bil som har synts i många sammanhang. Men senaste generationen, R231 som kom 2012, har varit en svagt lysande stjärna. En inte alls lika vanlig syn som tidigare generationer.

Men Mercedes tänker inte kasta in SL-handduken för det. De har nämligen en ny SL på gång och för att råda bot på modellens nedåtgående trend har man tagit fram några framgångsrika mediciner. Först och främst ska nya SL baseras på nästa generation AMG GT-bil. Med andra ord ska SL bli betydligt mer sportig än vad den hittills har varit, trots att SL-beteckningen står för just sport och lätthet (Sport Leicht). AMG-chefen Tobias Moers har dessutom tidigare uttalat att nya SL ska bli bra mycket sportigare än sin föregångare, men utan att tumma på komforten allt för mycket.

NJUTBART: Vi kör Mercedes 500 SL från 1991

Foto: CarPix

På spionbilderna, de första att visa bilen i produktionsform, ser vi en spetsigare och sportigare nos än vad vi är vana vid hos SL i dag.

Tittar vi på baken ser vi en kortare och rundare ände, inte helt olikt hur AMG GT-modellerna ser ut.

Vad vi inte ser på bilderna, då det är väl maskerat, är taket. Detta uppges vara av tyg. Det blir alltså tygsufflett på nya SL, inte fällbart plåttak som på de två senaste generationerna. Senaste SL-generation att bära på ett tygtak var R129 som gick ur tiden för 19 år sedan.

LÄS OCKSÅ: Mercedes-AMG slopar V8:an till förmån för rak fyra

Under tygtaket ryktas det om fyra sittplatser i en så kallad 2+2-konfiguration. Vi tror på det först när vi ser det, men om det är sant lär de två bakre platserna bli av den torftigare typen.

När Mercedes ämnar presentera nya SL återstår att se. Det skulle kunna ske på bilsalongen i Paris i oktober, men kanske mer sannolikt att det blir i början på nästa år. Bli då inte förvånad om SL presenteras med en elektrifierad drivlina, åtminstone i form av en mildhybrid. Det snackas även om att det blir en Mercedes-AMG SL 73-variant med AMG 63-V8:an som drivlinans grundbult och med en elmotor som effektökare och bränsletörstsläckare. En laddhybrid är vad som avses.