Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trots skylten är det inte bullshit, bilen är verkligen nya Passat, om än en så kallad mula.Trots skylten är det inte bullshit, bilen är verkligen nya Passat, om än en så kallad mula.Trots skylten är det inte bullshit, bilen är verkligen nya Passat, om än en så kallad mula.
Trots skylten är det inte bullshit, bilen är verkligen nya Passat, om än en så kallad mula. Foto: Andreas Mau / CarPix

Första bilderna på nya Volkswagen Passat

Allt är inte elbilar som rullar. Trots att Volkswagen satsar enorma belopp på bilar med elmotorer är det ännu inte kört för bensin- och dieselbilar. En helt ny generation Passat är på ingång.

Volkswagens elektriska ID-bilar stjäl nästan all tid i rampljuset, inte minst nu när ID. Buzz är på väg att lanseras. Men trots ”ny” framdrivningsteknik har ID-bilarna inte mycket att sätta emot en av världens mest sålda bilmodeller – Passat. När det vankas en ny generation av den populära modellen, som sedan 1973 har lockat familjer till köp, kommer allt strålkastarljus att riktas mot ikonen.

Nya Volkswagen Passat sägs ha premiär under 2023 och utvecklingen är således ganska långt gången. Dock är det en så kallad mula vi får se här i dag, med andra ord nya Passats teknik täckt med kaross från nuvarande Passat. Det ger oss tyvärr ingen inblick i hur utseendet blir, däremot ser vi tydligt att nya Passat är längre än nuvarande generation. Ta en titt på B-stolarna (takstolparna mellan fram- och bakdörrarna) så ser ni tydligt ett inlägg som förlänger karossen. Dessutom ser vi skärmbreddare vilket är en indikation på något bredare spårvidd.
Det har kommit fram uppgifter om att nya Passat ska vara rymligare än samtliga sina föregångare, uppgifter som stärks av våra spionbilder. Att modellen dessutom ska byggas parallellt med Skoda Superb i Bratislava, Slovakien, är ännu en form av bekräftelse om att nya generationen växer.

Här syns tydligt hur karossen är förlängd.Här syns tydligt hur karossen är förlängd.Här syns tydligt hur karossen är förlängd.
1 AV 2
Här syns tydligt hur karossen är förlängd.
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix

B9, som nya Passat internt kallas, ska endast släppas i kombiutförande. Sedanversionen får stryka på foten. På senare tid har det dock uppstått rykten om någon form av halvkombiversion, men det ser vi inte som troligt med tanke på Arteon.

Nya Volkswagen Passat ska lanseras i bensin- och dieselutförande samt i två laddhybrid-utförande, sannolikt enligt samma koncept som Golf erbjuder (eHybrid och GTE).
Vill man ha en helelektrisk kombi har man att se fram emot en helt annan modell, nämligen en elbil med ID. Space Vizzion som utgångspunkt.