Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW 1-serie Gran Turismo
BMW 1-serie Gran Turismo
BMW 1-serie Gran Turismo
BMW 1-serie Gran Turismo Foto: CarPix

Framhjulsdrivna BMW 1-serie Gran Turismo på film och bild

BMW är på modelloffensiv rejält. En av alla kommande modeller är en mindre framhjulsdriven bil som förmodligen kommer att benämnas 1-serie Gran Turismo. Här har du bilder och film på bilen.

För drygt två år sedan lanserade BMW den halvkombiliknande modellen 5-serie Gran Turismo, eller 5-serie GT som den kallas i folkmun. Strax därefter började snacket gå om att en 3-serie Gran Turismo är på gång och så är också fallet. Numera är det också känt att BMW ska lansera en 1-serie Gran Turismo som inte bara storleksmässigt kommer att skilja sig från sina storebröder, den kommer även att skilja sig på en punkt som får vilken BMW-tok som helst att rygga tillbaka. 1-serie GT blir nämligen framhjulsdriven. Anledningen till detta är att den baseras på samma plattform (UKL) som nästa generation Mini-modeller.

 BMW 1-serie GT bär alltså samma grundnamn som vanliga 1-serie men skiljer sig åt en hel del utöver bottenplattan. Den kommer att ha ett helt eget utseende och då inte minst i fronten. Den är dessutom något större än vanliga 1-serie med fem extra centimeter från front till akter. Det ska enligt uppgifter göra gott för benutrymmet som sägs bli lika tilltaget som i stora 5-serien. Precis som 5-serie GT skiljer sig från vanliga 5-serie kommer förarens sittposition i 1-serie GT att skilja sig från vanliga 1-serie genom att den är placerad något högre.

 Motorerna som 1-serie GT kommer att ta del av är inte enbart de fyrcylindriga varianter vi i dag hittar i nya 1-serie. Även trecylindriga, internt betecknade N37, kommer att ta plats under huven i denna framhjulsdrivna BMW.

 Premiär för BMW 1-serie Gran Turismo är det med största sannolikhet 2013 med lansering som årsmodell 2014.

Svårt att se vilka bilar som blir konkurrenter till BMW 1-serie Gran Turismo, men Audi A3 Sportback ligger nära till hands även om den är något mindre än BMW:n.

https://youtu.be/Rh_IIMPIyn0?width=575&height=353