Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

Fristående elbilsmodell från Kia kommer 2021

Elbilsversionerna av Niro och Soul får sällskap av en unik elbil från Kia 2021. Här är spionbilder på den kommande eldrivna crossovern.

Kia ska liksom andra tillverkare bredda sitt elbilsutbud. I dag har man två modeller med eldrift, Niro och Soul, där den första även finns som hybrid och laddhybrid och den andra med förbränningsmotor, dock inte på den europeiska marknaden.

Det vi ser på bilderna här ska emellertid bli den första i raden av fristående modeller med bara eldrift på paletten. Bilen går under arbetsnamnet CV och bygger på koncernens nya flexibla plattform e-GMP. Såväl bilar i B- som C-segmentet ska bygga på plattformen, både från Kia och koncernkollegan Hyundai. Gemensamt för de kommande elbilsmodellerna är att de ska ta ut svängarna designmässigt men samtidigt vara enkla att leva med.

BEGAGNATTEST: Kia Niro 2017-

Design och användarvänlig är ledorden för de nya elbilarna från Kia och Hyundai. Rejält axelavstånd bådar gott för det sistnämnda. Foto: Carpix

Bilderna här visar inte så mycket av just designen då bilen är kraftigt maskerad men vi kan dra slutsatserna att det, inte helt otippat, handlar om en crossovermodell med coupéform. Det är med andra ord fortsättningen på konceptet Imagine som visades upp under

Genèvesalongen 2019. Ett bil som har en syskonmodell hos Hyundai i from av konceptet 45, med designattribut hämtade från 1970-talsmodellen Pony.

Utsvävande design omfattar idag även knasiga ljuskällor. Baktill lurar Kias elbil på något. Foto: Carpix

Vad som finns under skalet vet vi i dagsläget väldigt lite om men en räckvidd på 50 mil ska bilen ha och batteriet ska kunna snabbladdas på under 20 minuter tack vare 800-voltsteknik.

Vad vi också vet att Kia ska presentera bilen 2021 och att den ingår i deras strategi vid namn Plan S. Den ska resultera i elva elbilsmodeller till 2025 då man även siktar på att ha 6,6 procent av den globala elbilsmarknaden. Året därpå ska man sälja en halv miljon elbilar och en miljon "miljövänliga" bilar, läs hybrider och laddhybrider. I dessa siffror är inte Kina medräknat. Alla elbilar kommer dock inte bygga på tidigare nämnda plattform, vi kan alltså vänta oss "normala" Kiabilar med eldrift framöver, likt dagens e-Niro och e-Soul.

Foto: Carpix