Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Carpix

Här är första bilderna på Ferrari Dino

Här är det första bildbeviset på att Ferrari faktiskt kommer att återuppliva modellnamnet Dino.

I juni rapporterade vi att Sergio Machionne gjort ett uttalande som hintade om att modellnamnet Dino ska återinföras. Tack vare vår uppmärksamme spionfotograf ha vi nu fått ett första bildbevis på att det faktiskt kommer att hända.

Bilen på bilderna är visserligen en mula i form av en 458 Italia, men under karossen gömmer sig en ny modell som troligtvis kommer att placera sig jämsides med, eller under, California T i modellutbudet. Enligt vår fotograf har bilen på bilderna ett helt annat motorljud än både 4,5-liters V8:an i 458 Italia och 3,9-liters V8:an i 488 GTB, de i vanliga fall mittmonterade avgasutblåsen saknas även och det syns endast två stora hål i stötfångaren.

Det är mest troligt att kommande Dino kommer att få en version av den turboladdade 3,0-liters V6:an som sitter i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde under huven. Den motorn har ju trots allt utvecklats i samarbete med Ferrari. I Giulia levererar den 510 hästkrafter och det är troligt att den kommer få liknande effektuttag i Dino.