Foto: CarPix

Honda Civic Type R får mindre vinge

Det är högsäsong för biltestande på Nürburgring och även Honda är på plats med den uppdaterade versionen av Civic Type R.

Stora Bilpriset 2019 plockades hem av Honda Civic Type R, en rakt igenom underhållande körupplevelse men ingen i vårt testlag vill egentligen synas bakom ratten i bilen. Den utstrålar helt enkel för mycket tonårsracer med bakvänd keps.

Vår bilspion fick syn på den nya uppdaterade versionen under dess tester på Nürburgring och kanske kan den få ett mer nedtonat uttryck.

Foto: CarPix

Totalt fångades tre testbilar på bild och samtliga med avvikande detaljer. De mest uppenbara är en vit som har fått en lägre spoiler bak som är avsevärt mycket diskretare än den hos nuvarande Type R. Samma bil har även en större spoiler i fronten som ger den ett rejält underbett och troligen bättre väghållning, även om den på bild ser långt ifrån produktionsmässig ut.

Att bilarna har maskerade stötfångare tyder på att vi kan förvänta oss en del förändringar även här och då troligen i form av annan utformning av luftin- och utsläpp.

Foto: CarPix

Den gula bilen som har den extrema bakre spoiler vi sedan tidigare är bekanta med har även maskering över taket. Något som kan betyda att Honda överväger ett tak i kolfiber för att hålla vikten så långt ner som möjligt. En sådan detalj kan innebära att Civic Type R blir dyrare eller så erbjuds det som extrautrustning. Honda verkar dock ta till sig kritiken angående det minst sagt extrema utseendet och om det blir en mindre bakspoiler kanske det kan gynna försäljningssiffrorna. Kanske kommer kunderna få välja mellan vilken storlek på spoiler de vill ha, stor eller jättestor.

Exakt när uppdaterade Honda Civic Type R kommer att presenteras är i nuläget oklart.