Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

”Hyundai Prius” är tillbaka!

Första gången vi såg den var när den sökte skydd i det norrländska vintermörkret. Sedan dess har vi inte sett till den, inte förrän nu.

Det är alltså Hyundais utmanare till världens mest populära hybrid – Toyota Prius – vi syftar på. Den siktades i samband med vintertester utanför Arjeplog i januari, nu har den återigen dykt upp. Denna gång för tester i Tyskland under lite varmare väderförhållanden.

Förra omgångens bilder visade ”Hyundai Prius” underifrån då den stod högt upp på en biltransport. Det var så bilen avslöjades som hybrid, på länkarmarna fanns nämligen etiketter med beteckningen ”AE HEV” där första bokstavskombinationen är Hyundais internkod för modellen och den andra är förkortningen för ”Hybrid Electric Vehicle”.

Denna omgång med bilder är mindre tekniskt avslöjande, däremot ser vi lite mer av strålkastarna som har en mystisk blåtonad rand i sig, DRL-ledljusen, bakljusen och den fönsteryta som upptar den del av bakluckan som är strax under vingen, precis som på Prius.

Hyundais Prius-utmanare baseras på bottenplattan från nästa generation Elantra och ska börja byggas i Sydkorea under andra halvan av 2016. Drivlinan sägs bestå av en 1,6-liters bensinmotor som assisteras av en elmotor som får sin kraft från litiumjonbatterier. En laddhybridversion kommer sannolikt också att vara aktuell, liksom andra karossformer än den vi ser på bilderna här. Allt för att matcha Toyotas Prius-uppställning.