Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Jaguar XJ fräschas upp

Det händer mycket hos Jaguar och Land Rover nu. Ny instegsmodell i form av XE, ny Land Rover Discovery Sport, fyrhjulsdrivna versioner av F-Type och nu även en ansiktslyft version av stora XJ. Bilen testas just nu på Nürburgring.

Det måste vara bråda dagar hos Jaguar och Land Rover, de två intimt sammanknutna brittiska tillverkarna som ägs av indiska Tata. Inte bara är en ny instegsmodell i Jaguarprogrammet, kallad XE, på väg, även systermärket Land Rover har en ny Discovery Sport på ingång. Dessutom har vi sett bilder på hur sportbilen F-Type testas med fyrhjulsdrift.

Även Jaguars storsedan XJ ska få en översyn. Modellen kom 2009, och det är en relativt mild uppdatering som det rör sig om. Det visar dessa bilder, som nyligen tagits på Nürburgrings klassiska nordslinga.

Den bil vi ser på bilderna är maskerad över front och bakparti, och vad det verkar är det en ny grill och nya stötfångare det främst rör sig om. Även stålkastarinsatserna fram uppdateras, liksom baklamporna. Vissa mindre ändringar kan även komma interiört. Under skalet kommer dock det mesta förbli oförändrat, och vi tror inte att några revolutionerande nya motoralternativ är på ingång.

Premiären för nyuppdaterade Jaguar XJ är troligtvis planerad att ske på bilsalongen i Paris i höst – där modellen kommer att visas som modellår 2015. Tills dess kommer vi garanterat att ha ytterligare uppgifter om bilen.