Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jaguar C-X17Jaguar C-X17Jaguar C-X17
Jaguar C-X17 Foto: CarPix

Jaguars suv avslöjad som Land Rover

Att Jaguar ska komma med en suv är ingen hemlighet, men att den dyker upp iklädd Land Rover-kläder, det var otippat.

Jaguar C-X17 visades upp i Frankfurt i höstas. Ett suvkoncept med förförande linjer som berättar för oss vad som komma skall. Tidigare i vinter har diverse testmulor av Jaguars kommande suv siktats uppe i Norrland, men då har det rört sig om mulor med modifierad Jaguar XF-kaross. Det vill säga tekniken under den märkliga karossen har varit den rätta för suven, men samtidigt har inget avslöjats visuellt.

Bilder på bilderna vi ser här trodde vi till en början tillhörde en kommande prestandaversion av Land Rover Discovery, dock utklädd till Range Rover Evoque. Men så är inte fallet, har det visat sig. Vår spionfotograf med ögon och öron överallt fiskade lite i det brittiska bilregistret och kom fram till att bilen på bilderna i själva verket är en Jaguar. De har alltså bytt skepnad på testmulorna för att förvirra än mer. Det vi ser här är alltså kommande Jaguar-suven.

 Det brittiska bilregistret avslöjade också att det sitter en tvåliters bensinare under huven, möjligtvis en av maskinerna som tillhör Jaguars nya, kommande motorfamilj Ingenium.

Om Jaguars suv i färdigt utförande kommer att fortsätta heta C-X17 vet vi inte. Troligtvis blir det byte av modellbeteckning. Någon gång under 2016 lanseras den och instegspriset i England sägs hamna på strax över 300000 kronor. Vilket låter anmärkningsvärt lågt och i så fall i nivå med vad brittiska instegspriset för Volvo XC60 är.