Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jeep Jeepster
Jeep Jeepster
Jeep Jeepster
Jeep Jeepster Foto: CarPix

Jeep Jeepster – första bilderna på babysuven

Jeep är på gång med en mindre suv och vi har de första bilderna på bilen. Visserligen är den hårt maskerad men det är äkta vara under de massiva plastsjoken.

Det är inte första gången Jeeps kommande småsuv syns till. Tidigare har den fångats på bild, men då rörde det sig om en testmula i Fiat 500L-kläder.

 Bilderna du ser här, tagna uppe i ett vintrigt Norrland, visar för första gången upp den riktiga bilen, en så kallad prototyp. Inte helt oväntat har Jeep maskerat den till oigenkännlighet men vi vet ändå vad som döljer sig under de stora svarta plastsjoken.

Vad Jeeps lilla suv kommer att få för modellnamn vet vi inte, men Jeepster är ett namn som det har spekulerats i både en och två gånger. Jeepster är för övrigt inte ett nytt påfund, men vi reserverar oss ändå mot att de väljer det namnet. 

 Hur det än blir med namnet vet vi åtminstone att den tekniska plattformen med framhjulsdrift som Jeepster baseras på är densamma som för Fiat 500L och kommande suven 500X. Denna trio kommer med andra ord att vara syskonbilar men medan de italienska versionerna blir rundare i formerna blir Jeepster betydligt kantigare och boxigare. Mer åt Jeep Patriot-hållet, men ett par decimeter kortare än den (och Compass).

Jeep Jeepster och dess italienska syskonmodeller ska byggas i Fiats fabrik i italienska Melfi som ligger väster om Bari. Sergio Marchionne har sagt att han siktar på en lansering mot slutet av 2014 och vi kan då hoppas på att vi får se bilen redan på Genèvesalongen i mars. Om nu testerna i kalla Norrland faller väl ut.

Som du kanske redan noterat har Jeepster svenska registreringsskyltar av saluvagnsskylt. Tyvärr ger registreringsnumret inte någon träff i vägtrafikregistret. Även om det hade gjort det så hade informationen den vägen varit lika med noll.