Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Jeep Wrangler JT fångad på bild!

Efter många år av rykten och flertalet konceptbilar verkar det som att det till slut blir verklighet. Vår spionfotograf har nämligen fotat en maskerad Jeep Wrangler pickup ute på tester.

Det känns konstigt när man tänker på att Jeep inte har haft en pickup i produktion sedan Jeep Comanche lades ner på 90-talet. Jeep har länge retat våra aptiter med ett antal pickup-koncept, men inga av dem har nått produktion. Nu verkar det dock som att världen slutligen kommer att få den Jeep-pickup den förtjänar.

Prototypen som vår spionfotograf lyckats fånga på bild bygger på Wrangler med fyra dörrar, och har ett rejält flak bakom sig. Det tål dock poängteras att detta troligtvis inte är hur flaket kommer se ut i produktion, något som blir tydligt när man tittar på bakhjulens placering.

Nya Wrangler, både vanliga och pickup-versionen (som troligtvis kommer benämnas JT) kommer att bygga på ett nytt chassi som ska bli bra mycket lättare än det som används i dagsläget. Motorer då? Jo, Wrangler kommer att erbjudas med en 2,0-liters turboladdad fyrcylindrig motor, en 3,6-liters V6:a och en turboladdad dieselmotor. Dessutom ryktas det om att en plug-in hybrid kan vara på kartan.

Nya Wrangler är förväntad att komma ut sent under 2017, och då dröjer det sannolikt ännu ett år tills vi får se pickup-varianten.