Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stor suv med elektrisk drivlina – kommande Kia EV9.Stor suv med elektrisk drivlina – kommande Kia EV9.Stor suv med elektrisk drivlina – kommande Kia EV9.
Stor suv med elektrisk drivlina – kommande Kia EV9. Foto: Andreas Mau / CarPix

Kia fortsätter testa EV9

Vi har sett just denna testprototyp av Kia EV9 på Nürburgring förut. Nytt denna gång är att vi får en glimt av insidan.

I somras dök den upp på Nürburgring för första gången, Kias kommande bjässe till el-suv, EV9 kallad. Kia är fortfarande på plats för vidare tester, antagligen de sista innan de packar ihop och beger sig till Arjeplog för tester i kallt klimat.

Egentligen är det inte mycket nytt vi ser, bilen är densamma som förra gången. Maskering, fälgar och annat är identiskt med hur det såg ut för några månader sedan.
Dock kan vi för första gången bjuda på bilder som ger en skymt av interiören. Vi ser en stor skärm som tronar upp sig framför föraren, kanske i samma stil som den i konceptbilen Concept EV9 som presenterades i november i fjol.
Ratten ser vi dock att den är av konventionell typ, helt enkelt rund och därmed inte rektangulär som ratten i konceptbilen.

Stor skärmyta och rund ratt.Stor skärmyta och rund ratt.Stor skärmyta och rund ratt.
Stor skärmyta och rund ratt. Foto: Andreas Mau / CarPix

Concept EV9, som premiärvisades på bilsalongen i Los Angeles för snart ett år sedan, var en 4,93 meter lång suv baserad på samma tekniska arkitektur som Kia EV6. Då pratades det, utan att nämna batteristorlek, om en räckvidd på runt 48 mil och bilen kan ta emot laddeffekter på upp till 350 kW. Det senaste är att räckvidden kan bli uppemot 54 mil.
Konceptbilen hade även solceller på huven, något vi misstänker att produktionsbilen blir utan.

Sjusitsiga Kia EV9 har premiär under 2023. När det kan tänkas finnas för beskådan hos Kia-handlarna vet vi inte.