Kraschar i 240 km/h under illegalt race – klarar sig helt utan skador

Mirakulöst nog klarade sig både föraren och passageraren helt utan skador efter att ha kraschat mot en betongmur under ett illegalt streetrace.

https://youtu.be/mCEKV0tiHwk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Denna film visar hur urbota dumt det är att tävlingsköra mot varandra utanför avlysta områden som till exempel banor. Vanliga vägar saknar många gånger avåkningszoner och ytan kan vara ojämn och dålig.

Vad vi får se är två Corvette C6 som drar mot varandra på en motorväg i USA. Bilarna har 800 respektive 750 hästkrafter. Nio sekunder efter starten är vägen lite ojämn och de båda bilarna lättar en aning. Corvetten som ”vi åker med i” klarar inte det lilla guppet utan föraren tappar kontrollen över bilen och bara sekunden senare far den in i betongmuren i mitten av motorvägen – i ungefär 240 km/h.

Att gå skadefri från en krasch i 240 km/h, det gör man normalt inte. Men dessa båda killar gjorde det otroligt nog. De kunde enligt uppgift lämna den totalförstörda bilen för egen maskin innan elden hade tagit över. De ska tydligen inte ha skadat sig alls – och de tackar en halv bur samt racestolar med fempunktsbälten för det.

Ska du tävla mot kompisen – gör det på bana!