Foto: CarPix

Lamborghini Aventador kraschade i Sverige

Svensk snö under sulorna och 700 hästkrafter i baken är kanske inte världens bästa kombination om man inte är van. Här ser du hur vår spionfotograf fångade en Lamborghini Aventador medan den körde av vägen i Sverige. Snön var delvis boven, men snön var också räddaren i nöden.

Vår spionfotograf är alltid i hetluften, men frågan är om inte dagens incident slår allt annat av kaliber.

 Han stod redo med sin kamera i Slagnäs, redo att plåta till exempel Lamborghini Aventador Roadster som ännu inte har blivit officiellt presenterad.

 På håll såg han en svart Aventador närma sig i hög fart mot den korsning han stod i. Upp med kameran, det såg ju ut som Roadstern.

 ”Men ska han inte stanna snart”, tänkte vår spionfotograf när föraren i Aventadoren närmade sig korsningen. Kameran höll han fortfarande i högsta hugg, knäppte en serie bilder om det nu var Roadster-versionen. Men bättre upp, helt klart!

 Föraren i den svindyra och snabba Lamborghinin, som ingår i italienarnas testflotta uppe i Arjeplog, saktade inte ned nämnvärt utan försökte ta svängen i alldeles för hög fart, helt klart över rådande hastighetsbegränsning som gällde på stället. Det gick inte – alls.

 Bilen fortsatte rakt fram och rätt in i en snövall. Och som vi ser på bilderna och i ”filmen” var det en ganska kraftig avkörning. När Lamborghinin väl stannat där i snövallen hoppade föraren ut, fly förbannad på vår spionfotograf eftersom han fotograferat hela händelsen. I sin iver att springa mot och skälla ut vår spionfotograf ramlade han till i snön, vilket också syns i ”filmen”, och insåg att det inte var lönt att göra något. Allt gick ändå honom emot.

 Efter en stund kom en Audi A6 allroad med vinsch och drog upp supersportbilen ur snöhögen.

 Lamborghini-föraren lugnade ned sig och kunde till slut bjuda på ett leende framför kameran samtidigt som han gjorde tummen upp. Bilen, den klarade sig utan en skråma i stort sett.