Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini CabreraLamborghini CabreraLamborghini Cabrera
Lamborghini Cabrera Foto: CarPix

Lamborghini Cabrera – nya avslöjande bilder på Gallardo-efterträdaren

I dag kan vi visa er dagsfärska bilder på Lamborghini Cabrera, modellen som ska ta över efter långköraren Gallardo.

Bilderna är tagna nere i den österrikiska skidorten Sölden som ligger endast några få stenkast från den italienska landsgränsen.

 Till skillnad från de spionbilder som togs på Nürburgring i september visar dagens upp Gallardo-efterträdaren i betydligt lättare mundering. Den tidigare så tunga maskeringen lyckades hålla våra nyfikna ögon borta från detaljera, men nu ser vi tydligt karossens linjer och hur italienarna har tänkt sig Cabrera.

 I fronten skiljer sig luftintagen ganska rejält från storebror Aventador medan strålkastarna har samma stil. Baktill ser man helheten i stora drag, men maskeringen gör det ändå svårt att se de exakta detaljerna. Vi ser dock tydligt att bakljusen får en annorlunda layout och att ändrören är placerade två och två brett isär. Inte ett stort centralt som på Aventador.

Tyvärr kan vi som saknar röntgensyn inte se vad som gömmer sig under motorkåpan där bak. Men mest sannolikt är att där under finns en kraftigt uppdaterad version av den 5,2 liter stora V10-motorn som bestyckar Gallardo i dag. Effekten lär vara uppumpad en hel del. Räkna med 600 hästkrafter, kanske mer. En högst troligt beteckning på bilen skulle kunna vara Cabrera LP 600-4, där fyran symboliserar bilens fyrhjulsdrift. Kraften från motorn når hjulen via en ny sjustegad dubbelkopplingslåda. E-gear-lådan som Lamborghini har haft ett tag kasseras. Manuell låda blir det nog ingen.

Kaross och chassi utgörs av aluminium i kombination med kolfiber. Det håller nere vikten och påverkar därmed köregenskaper och prestanda i positiv riktning. Det vi kommer att få se i Cabrera kommer vi till stora delar även att få se i nästa generation Audi R8.

Trolig premiär för Lamborghini Cabrera 2014.