Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Lamborghini Huracán SV får jetmotor?

Lamborghinis babytjur Huracán ska snart avtäckas i ett het SuperVeloce- eller Superleggera-utförande. Här är bilderna som avslöjar bilen, men vad är det som är monterat där bak – en jetmotor kanske?

Nej, så klart det inte är en jetmotor. Lådan vi ser baktill på bilen är inget annat än just en låda. Syftet med den är att dölja ändrörens nya placering jämfört med vanliga Huracán som har två dubbelpipor på var sida om registreringsskylten. På bilderna ser vi tydligt att just dessa saknas.

Att avgasernas mynning ut till fria luften har en annan placering är ett tydligt tecken på att det är en SuperVeloce- eller Superleggera-version av Huracán LP 610-4 vi tittar på. Med andra ord en hårigare variant av modellen, på samma sätt som Aventador SuperVeloce är till vanliga Aventador LP 700-4.

Extraljusen finns inte med i Lamborghinis tillbehörslista.Extraljusen finns inte med i Lamborghinis tillbehörslista.Extraljusen finns inte med i Lamborghinis tillbehörslista.
Extraljusen finns inte med i Lamborghinis tillbehörslista. Foto: CarPix

Tyvärr avslöjas inte mycket mer än så. Fronten är i övrigt densamma som på basmodellen, men det lär bli ändring på det när det väl är dags för salongsdebut. Vi kan också förvänta oss en stor fast bakvinge för att göra bakdäcken mer kramgoa mot asfalten.

Bakom kupéutrymmet lär vi hitta samma V10-maskin som i vanliga Huracán, men med mer pulver förstås. 610 hästkrafter blir minst 670, kanske till och med så mycket som 700. En sak är då säker, denna prestandaversion av Huracán låter betydligt grövre än sitt snällare syskon, det kan vår spionfotograf intyga efter att bilen passerat framför kameran.

Kanske får vi se Huracán SV, eller om det blir Superleggera eller något annat, på en bilsalong någon gång i år. Kanske det blir först nästa år.