Range Rover Foto: Jeanna Isacson

LÄSARBILDER: Nya Range Rover på nära håll

Teknikens Världs bilspion denna gång är läsaren Jeanna Isacson från Halland som kommer med veckans scoop –helt nya Range Rover på testresa i Sydafrika!

Strax över fem mil från Kapstaden ligger Stellenbosch, en stad som ingår i Cape Winelands, vindistriktet som årligen producerar en miljard liter vin. Det är även där som semesterfiraren och Teknikens Värld-läsaren Jeanna Isacson från Särö i Kungsbacka kunde fånga nästa generation Range Rover på bild.

 Än så länge har ingenjörerna på Land Rover, som bygger Range Rover, gjort sitt bästa för att försöka dölja linjerna med pixlat kamouflagemönster. Men det vi kan se tack vare de nya bilderna kommer nya Range Rover närma sig Sportmodellens mer sluttande bakruta. Efter succén med lilla Evoques mjuka linjer kan vi även komma att se drag av denna i nya Range Rover. Som synes går den nya modellen ifrån de kantiga strålkastarna fram, som även utrustas med LED-lampor. 

 På tekniksidan kommer nya Range Rover byggas med rikligare mängder aluminium än tidigare så vi kan nog vänta oss en lättare bil än den nuvarande generationens 2 810 kilo. Förhoppningen är att ny totalvikt inte hamnar på mer än 2 200 kilo, vilket borgar för goda utsikter för sänkt bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Vilka motorer som hittar ner i Range Rover är inte klart men enligt Nextcars kommer bilen få en ny generation luftfjädring som ska stå pall för och ge en mjuk terräng- och landsvägskörning. 

 Nya Range Rover kommer presenteras under 2013 och ersätter den då 11 år gamla Range Rovern som presenterades 2002.