Foto: CarPix

Lexus GS F utmanar M5 – första bilderna

Nyligen så vi bilder på att Lexus utmanar BMW:s nya M4, med coupémodellen av IS F. Nu höjer man sig ett nummer, och satsar mot M5 med nya GS F. Här är bilderna!

Den må inte ha lämnat sitt garage än, men vi kan ändå tydligt se vad det rör sig om där inne. Det är en hetare version av Lexus GS-serie, som kommer att få namnet GS F. 

Kännetecknen är flera. De fyrdubbla, två-ovanpå-varann-monterade avgasrören, som är ett kännetecken för Lexus F-modeller. En diffuser mellan avgasutblåsen, en spoilerläpp på bakluckan och tunna prestandadäck på stora, sportiga fälgar. De sistnämnda av samma typ som vi fick se härom veckan på spionbildena av IS F Coupé.

Tyvärr ser vi inte frontpartiet tydligt. Varje gång garagedörren öppnades och vår spionfotograf Andreas försökte ta bilder kom Lexus ingenjörer framspringande för att blockera utsikten. Kanske handlade hemlighetsmakeriet om att bilen på bilderna i princip saknar kamouflage, undantaget att samtliga märken och emblem är bortplockade.

Vad finns då under skalet? Ja, det vet vi inte hit ännu, men med tanke på de tyska konkurrenterna så bör Lexus GS F åtminstone ha runt 600 hästkrafter. Kanske blir det samma motor som i IS F Coupé, och i så fall kan det röra sig om en högvarvig sugmotor snarare än överladdning i form av turbo eller kompressor. 

Vissa rykten talar om att Lexus har valt att samarbeta med Yamaha i utvecklingen, något som kan innebära positiva saker. De båda företaget har nämligen samarbetat tidigare – i utvecklingen av 4,8-liters V10-motorn i supersportbilen Lexus LFA.

När vi kan få se Lexus GS-F på vägarna är något osäkert. Exteriört verkar ju bilen relativt färdig, men en kvalificerad gissning är ändå att den dyker upp till modellår 2015. Då får BMW M5 kanske anledning att se upp?