Foto: CarPix

Lexus LFA Goes Nuts Edition fångad på bild!

Vår spionfotograf har fångat en herrejössesversion av supersportbilen Lexus LFA på Nürburgring. På bilderna ser vi – bland annat – helt ny placering av ändrören som dessutom ökat i antal.

Om du var besviken på Lexus LFA och dess V10-motor på 560 hästkrafter kanske du blev lite mer optimist när Lexus LFA Nürburgring Edition presenterades för ett par år sedan. I specialversionen hade effekten skruvats upp till 570 hästkrafter men också fått ett gäng nya vingar som ökar marktrycket vilket i sin tur gör att du kan hålla dig på banan ytterligare några sekunder.

 Nu verkar det dock inte som att Lexus har lugnat ned sig vad gäller specialversioner. Vår som vanligt alerte bilspionfotograf plåtade tidigare i dag bilder på en LFA som pressades hårt på Nürburgring. Vid en första anblick ser bilen ut att vara en ”vanlig” LFA Nürburgring Edition med sina extra vingar. Men när bilen passerat och man får syn på bakänden hajar man till. Då ser man att de tre avgasrören som vanligtvis är centralt placerade har ynglat av sig och fått positionen på ytan under bakljusen. Detta tillåter japanerna att förse bilen med en större diffusor vilket ökar marktrycket än mer.

 Dessutom ser de små ”Gurney-flapsen” ovanför bakljusen ut att ha vuxit en aning.

 Den observante ser också att huven har fått ytterligare en öppning, strax nedanför de två som finns där sedan tidigare. Varmluften i motorrummet måste alltså ut ännu kvickare på den här bilen är LFA Nürburgring Edition vilket kanske tyder på att vi får se en ännu vassare motorversion i den här LFA Goes Nuts Edition – som vi kallar den. Eller LFA GNE för enkelhetens skull.

 Vad det är för version av Lexus LFA vet vi faktiskt inte. Kanske det är en sista version av Lexus enda supersportbil hittills?