Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus LS F TMG EditionLexus LS F TMG EditionLexus LS F TMG Edition
Lexus LS F TMG Edition Foto: CarPix

Lexus ”LS F” får 650 hästkrafter

Den breddade och trimmade Lexus ”LS F” som Teknikens Värld avslöjat får enligt nya uppgifter en 650-hästars V8 och en toppfart på 320 kilometer i timmen!

Vår spionfotograf är som alltid på hugget och har nu kommit över bildbevis på att den Lexus vi kunde skriva om i går kommer få en högvarvig motor på 650 hästkrafter och 710 newtonmeter som kan varva hela vägen upp till 9000 varv i minuten. Cylindervolymen är nästan på kubikcentimetern lika med den V8 som sitter i Lexus IS F (4 969 cm3 i IS F mot 4 968 cm3 i ”LS F”) där den lämnar i från sig 420 hästkrafter och 505 newtonmeter. 

 I Lexus LS TMG Edition, som ”LS F” egentligen heter, är effekten alltså betydligt högre. Hur man trollat fram den extra effekten är precis som bilen i sig inte officiellt men en trolig förklaring lär stavas turbo. 20 tum höga men framför allt 345 millimeter breda bakdäck ska se till att effekten går ner i backen vilket i sin tur skjuter fram bilen från noll till hundra kilometer i timmen på 4,2 sekunder. Toppfarten anges av vår spionbild till 320 kilometer i timmen för den 2 070 kilo tunga bilen. 

 Se bilderna på Lexus LS TMG Edition och vår nya spionbild i bildspelet!