Foto: CarPix

Lilla Renault Captur blir stor Grand Captur

Stor kanske är att ta i, men större i alla fall. Renaults crossover Captur har siktats med längre avstånd mellan de två bakersta talstolparna. Sjusitsig? Nja, men mer bagageutrymme i alla fall.

Det har gått ett par år sedan lilla Renault Clio växte till sig på höjden och blev crossovern Captur. Ett skoj tillskott i B-segmentet som bjuder på lite högre sittposition för dem som inte vill ha en bil större än 4,12 meter på längden.

Captur är redan rymlig trots sin storlek, men bagageutrymmet är i minsta laget med sina 377 liter. Ett steg upp finns Renaults nya crossover/suv Kadjar, men alla vill inte ha 4,45 meter lång bil för att få plats med en väska extra eller två i bagaget. Därför är Renault på gång med en större variant av Captur, en Grand Captur. Vi vågar inte ta gift på att modellnamnet blir just Grand Captur, men med tanke på tidigare Grand-modeller (exempelvis Espace och Grand Espace) låter det ganska troligt.

Jämför avståndet mellan C-stolparna och D-stolparna på de båda bilarna. Tydlig skillnad.

För första gången har Grand Captur fångats på bild och som vi ser på jämförelsebilden ovan är det extra mycket bil mellan C- och D-stolparna, vilket ger ett längre överhäng bak på bilen. Granskar vi bilderna noggrant kan vi med nästan 100 procents säkerhet slå fast att det inte handlar om en tredje sätesrad som kläms in längst bak, utan det handlar enbart om extra bagagevolym. En sjusitsig bil i den här storleksklassen känns inte heller direkt som något många efterfrågar.

Den som är riktigt observant ser också att Grand Captur har fem hjulbultar medan vanliga Captur endast har fyra. Konstigt kan tyckas, men det är ett tydligt tecken på utökad lastkapacitet.

När Grand Captur kan tänkas dyka upp vet vi inte, men till 2017 ska vanliga Captur uppdateras och då passar förmodligen Renault på att presentera det större syskonet.