Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Lynk & Co utmanar med slank suv

Volvos syskonmärke Lynk & Co har fullt fokus på att bredda sitt modellutbud och en av de kommande modellerna är en slank coupéformad suv, något våra spionbilder i dag avslöjar.

Först kom suven Lynk & Co 01, sedan crossovern 02 och senast sedanen 03. Fler är på ingång, bland annat en halvkombimodell som vi tidigare visat spionbilder på, och, något vi ser här i dag för första gången, en coupésuv. Vad den ska heta ställer vi oss frågande till. Det kan vara 04 eller 05, men frågan är om Lynk & Co vill använda just beteckningen 04 eftersom siffran fyra är en siffra som i Kina är förknippat med otur. De kanske hoppar över 04 och satsar på 05, 06 och så vidare. Eller kanske de väljer att ge denna slanka suv namnet 01 Coupé?

Foto: CarPix

Vi misstänker att de ger coupésuven samma bas som sitter i suven 01, det vill säga den lite större varianten med något längre axelavstånd än 02. Men samtidigt, på spionbilderna upplevs bilen som större än sina båda nämnda syskon. Kanske de drar i avståndet mellan hjulaxlarna än en gång och skapar en konkurrent till Skoda Kodiaq GT som snart lanseras i Kina.

Foto: CarPix

Räkna med att denna coupésuv till sist hamnar i Europa, precis som övriga modeller. Det är sagt att Volvos belgiska fabrik ska börja bygga Lynk & Co-bilar i slutet av 2019, men så blir det inte. För bara en stund sedan sa en presstalesperson för Volvo att på grund av ökad makroekonomisk osäkerhet har den planerade produktionsstarten skjutits på framtiden. Dock ska beslutet inte påverka Lynk & Cos planerade lansering i Europa och de anställda vid fabriken i Gent sägs inte heller påverkas.