Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Mau / CarPix

Maserati GranTurismo visar mer av nya designen

Nya Maserati GranTurismo testas för fullt och visar nu upp sig med mindre kamouflage än tidigare. 

Redan förra sommaren släppte Maserati egna ”spionbilder” på kommande nya GranTurismo, en modell som var tänkt att presenteras i november 2021. Men på grund av problemen med halvledare sköts lanseringen upp.
Då var nästa generation GranTurismo kraftigt kamouflerad och vi fick aldrig se hur bakdelen såg ut.

1 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix

Nu har Maserati klätt av testprototypen och visar mer av den slutgiltiga designen. Bland annat kan vi se att nya GranTurismo har grundformer som bär en hel del likheter med föregångaren som tillverkades 2007-2019. Strålkastarna har dock fått en mer konventionell form och är väldigt lika de hos nya MC20.
Den breda grillen är nu oval till skillnad från den sexkantiga föregångaren hade i slutet, men liksom tidigare ser det ut att vara glest mellan ribborna. Den ramas in av två stora luftintag på vardera sida.

1 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 2
Foto: Andreas Mau / CarPix

Bakljusen har fått en mer slimmad design, och till skillnad från trenden med sammanhängande bakljus ser GranTurismo ut att få en mer konventionell utformning med en kromlist som sammanbinder dem. Men kanske döljer sig en smal LED-slinga bakom det vita kamouflaget.
Ventilationshålen bakom framhjulen ser fortfarande ut att vara tre stycken som hos föregångaren men här med en mer naturlig placering. Vi noterar även att dörrhandtagen är avskalade.

Nya Maserati GranTurismo kommer troligen att presenteras under första halvan av 2022 och förbränningsmotorn väntas bli den dubbelturboladdade V6 som delas med MC20. Men troligen med något lägre effekt än de 620 hästkrafter den levererar i MC20.
GranTurismo kommer även i ett helt eldrivet utförande något senare.