Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Maserati Levante går solo!

I fjol fick vi reda på att Maseratis suv får namnet Levante, och som väntat kommer debuten att ske i september 2015. Men vad är nytt? Här har du purfärska spionbilder som avslöjar lite mer.

Bilderna bekräftar att Maserati väljer att hålla sig till sin egen plattform som har sitt ursprung hos Ghibli och Quattroporte, men kommer att modifieras för att passa körning på mindre slätt underlag. Så ryktena om att Jeep ska vara med och styra och ställa kan strykas redan nu. Maserati går solo!

Men vad kommer att dra Levante? Förvänta dig att motorn från Ghibli och Quattroporte kommer att leva vidare i Levante, då talar vi om en 3,0-liters turboladdad V6:a och en 3,8-liters V8. Bensin, bensin, bensin! Även om diesel också kommer med på ett hörn.

Drivkraften kommer att gå ut till alla fyra hjulen, så en stark maskin på blandat underlag kommer vi att få se.

Men är den fullt optimerad för terränglivet? Levante kommer inte att rikta in sig på terrängkörning, utan kommer i stället att luta sig åt lyxhållet. Men Maseratis kommande suv kommer utan tvekan att bli en utav de större grabbarna. Förvänta dig att både Porsche Cayenne och Bentleys kommande suv kommer få det hett om öronen!

Just nu är Levantes kaross fortfarande baserad på Ghibli, en så kallad mula, men kommer senare att ändras och få sin egen karaktär. Den slutgiltiga designen kommer inte ha med sig det ”tjocka” taket, detta används bara på mulan som extra vikt för att simulera en högre tyngdpunkt.

Så redan nu kan vi se på hjulhusen och inse, med tanke på den information vi har, att Levante kommer vara bredare och även högre än Ghibli.

Förutom redan nämnda Bentley-suv får Levante motstånd från betydligt närmare håll. Om några år kommer som bekant Lamborghini Urus.