Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mazda CX-3 fångad under test strax innan världspremiären

Det är sagt att Mazda CX-3 ska ha världspremiär på bilsalongen i Los Angeles. Nu kan vi visa er första bilderna på modellen. Du får föreställa dig utseendet som döljer sig bakom maskeringen.

I slutet av oktober skickade Mazda ut en illustration som föreställer CX-3, lillebror till populära CX-5. Premiären är förlagd till bilsalongen i Los Angeles som i morgon, onsdagen den 19 november, öppnar upp dörrarna för media. Tre dagar senare öppnar salongen för allmänheten.

Sent i går, innan dagsljuset hunnit lägga sig, lyckades vår spionfotograf plåta just CX-3 när den genomgår test på europeisk mark. Just vid fotograferingstillfället stod den parkerad, det är därför ytterbackspeglarna är infällda.

Bilen på bilderna kan lätt tas för att vara en CX-5, men storleken avslöjar den, liksom sidorutorna som har annan skärning än vad storebror har.

Utseendemässigt kan vi säga att CX-3 känns som en blandning av nya Mazda 2, 3 och CX-5, med andra ord en vidareutveckling av Mazdas formspråk som de benämner Kodo.

CX-3 baseras för övrigt på Mazda 2, så de båda modellerna kommer att ha mycket gemensamt. Inte minst låg vikt.

Några tekniska detaljer har ännu inte avslöjats, trots så nära inpå världspremiären. Men vi vågar nog påstå att samma drivlinealternativ som finns i Mazda 2 kommer att ta plats i CX-3. Det innebär i så fall tre Skyactiv-G-bensinmotor på 75, 90 respektive 115 hästkrafter samt en Skyactiv-D-dieselmotor på 105 hästkrafter.

Vill du veta mer om Mazda CX-3 ska du hålla utkik här på teknikensvarld.se. Så fort bilen blir officiell publicerar vi information, fakta och bilder.