Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mazda CX-5 uppdateras – första bilderna

Nu kan vi visa dig första bilderna på Mazda CX-5 facelift som innehåller ny grill, uppdaterade strålkastare och en hel del annat.

Mazdas suv mellanstora CX-5 presenterades 2011. I februari året därpå var det säljpremiär i hemlandet Japan och succén lät inte vänta på sig. Mazda hade kalkylerat med att sälja tusen CX-5 i månaden på hemmamarknaden, men redan första månaden såldes 8 000 exemplar, merparten märkligt nog med dieselmotor under huven.

När CX-5 kom till Sverige några månader senare fortsatte succén. Modellen gjorde riktigt bra ifrån sig i tester, bland annat hos Teknikens Värld där den direkt i första testet tvålade till Kia Sportage, Nissan Qashqai och Skoda Yeti. Inte illa.

Nu har Mazda CX-5 börjat bli till åren (sett till en bils livslängd nuförtiden) och en uppdatering är nödvändig för att hålla konkurrensen stången. Flera konkurrenter har kommit med sina nya motsvarigheter efter CX-5:ans inträde på marknaden, inte minst Toyota RAV4 och Nissan Qashqai.

En uppdatering är precis vad som är på gång, det visar våra spionbilder tagna i går.

På bilderna ser vi att Mazda främst jobbar på att göra utseendejusteringar i fronten. Uppdaterade versionen av CX-5 får horisontella ribbor i grillen i stället för dagens rutnät. Strålkastarna har samma grundform som i dag men nytt innanmäte med bland annat integrerade DRL-varselljus i stället för dimljusen nere i frontspoilern (se strålkastarbilden i galleriet nedan). Räkna också med att Mazda kommer att erbjuda LED-ljusteknik i strålkastarna i stället för halogen och xenon. Dessutom hoppar blinkersen upp till ytterbackspeglarna.

De exteriöra nyheterna i övrigt är inte lika många som i fronten. Bakljusen får dock något förändrad layout.

Vi kan också misstänka att Mazda gör en eller annan justering interiört, stoppar in lite ny Skyactiv-teknik i bilen och därmed skruvar ned förbrukningssiffrorna några procent.

Säljpremiären av CX-5 facelift är förmodligen förlagd till någon gång nästa år. Men så länge lär vi inte behöva vänta på att se nyheterna då själva avtäckningen troligtvis äger rum på bilsalongen i Los Angeles i november.