Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101012-lamborghini jota
101012-lamborghini jota
101012-lamborghini jota
101012-lamborghini jota

Mer Lamborghini Jota på film

Lamborghini fortsätter att hårdtesta efterträdaren till värstingen Murciélago längs Nürburgrings bansträckning. Vår spionfotograf har därför lyckats fånga Jota på film än en gång och nu kan alla supersportbilsfantaster njuta i exakt 3 minuter och 18 sekunder.

Lamborghini Jota , efterträdaren till Sant’Agata Bologneses flaggskepp Murciélago, figurerar flitigt på bilsajter och motortidningar. Extra mycket blev det i september då vi alla trodde att den skulle trona upp sig på salongsgolvet i Paris – men icke. Lamborghini visade i stället upp den fjäderlätta konceptbilen Sesto Elemento och vi räknar därför med att italienarna har siktet inställt på premiär på Genèvesalongen i vår.

Det sista finliret med att få Jota (namnet är inte hugget i sten då det inte är bekräftat) perfekt pågår med andra ord fortfarande och Lamborghini tillryggalägger mil efter mil på tyska Nürburgring. Det tackar vi för då det har resulterat i en andra spionfilm på bilen, denna gång över tre minuter lång. Filmen ser du nedan.

Att Jota får prestandasiffror som knäcker föregångaren Murciélago är knappast galet gissat. Även om Lamborghini inte har avslöjat något om bilen förstår vi att det handlar om mer muskler inbäddat i en nedbantad kropp. V12-motor kommer att bestå men numera blir det direktinsprutat och ökad volym till sju liter. Hästkraftantalet sägs hamna en bit över 700 och detsamma gäller vridmomentsiffran. Med hjälp av dyra lättviktsmaterial som aluminium och kolfiber blir Jota mellan 100 och 150 kilo lättare än Murciélago. Det bör innebära att accelerationen från 0 till 100 km/h går på omkring tre sekunder. Murciélago LP 640 tar 3,4 sekunder på sig.

Läs allt om Murciélagos arvtagare Jota via länkarna under filmen nedan.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

TV-TV

Test och provkörningar