Foto: CarPix

Mercedes-AMG GT Black Series – nu blir det hårdrock

Vår spionfotograf var på rätt plats vid rätt tidpunkt, nämligen på Nürburgring när Mercedes för första gången åkte ut och vårtestade Black Series-versionen av sportbilen AMG GT.

Det är första gången en prototyp av Mercedes-AMG GT Black Series fastnar på bild. Att det rör sig om en stenhård Black Series råder det ingen tvekan om när vi ser detaljerna på den maskerade bilen. Grövre front med splitter och winglets. Sistnämnda finner vi till och med på framskärmarnas bakkant snett nedanför A-stolparna. Skärmarna är bredare vilket även spårvidden ser ut att vara. Sist men inte minst avslöjar den stora, fasta bakvingen att det är en kommande svart best vi har att göra med här. Vanliga AMG GT, inklusive S-modellen (provkörning på länken) har en integrerad bakvinge av mindre karaktär som fälls upp automatiskt.

Mercedes-AMG GT och AMG GT S har biturbo-V8 på 462 respektive 510 hästkrafter. Det är siffror som räcker för merparten av sportbilsentusiasterna som vill ha en stjärna i fronten. Men är man ute efter mer är det så klart denna Black Series-version som man lägger order på. V8:an blir sannolikt densamma, men vilken effekt det handlar om vet vi inte. Det enda som är känt är spekulationer som säger från 550 till omkring 580 hästkrafter, och det låter inte helt osannolikt.

Mercedes-AMG GT Black Series tippar vi kommer att avverka 0-100 km/h på högst 3,5 sekunder.

Premiären misstänker vi är planerad till Frankfurtsalongen i höst.

En liten quizfråga till dig som kan din musik: rubriken... vilket band, album och låt?