Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Mercedes-AMG GT R Black Series på ingång

Den nya värstingen från Mercedes-AMG är på ingång. GT R Black Series testas för fullt på Nürburgring.

Porsche 911-utmanaren Mercedes-AMG GT har hängt med sedan 2014, och hittills har den vassaste versionen varit AMG GT R som lanserades 2017. I den levererar V8:an med dubbelturbo 585 hästkrafter, men nu är det en ännu vassare version på gång.

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

När Mercedes på riktigt menar allvar sätter de beteckningen Black Series på sina bilar och det är just denna version som nu testas på Nürburgring. Jämfört med andra versioner av AMG GT kommer den att få avsevärt mycket mer omfattande aerodynamiska hjälpmedel. Något som känns igen från tävlingsbilen AMG GT GT3.

I fronten sitter vad som ser ut att vara en aktiv splitter och luftintag till kylning av bromsar och motor är större än tidigare. Dessutom finns ett luftintag på huven och bakom främre hjulhusen finns stora luftutsläpp.

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Över baken syns en stor diffusor som flankeras av dubbla avgasutblås på vardera sida. Det är också ganska svårt att missa den gigantiska tvåvånings-spoilern monterad på bagageluckan. I kupén skymtar även en störtbur bakom stolarna.

Foto: HEINZ TONI SESTERHEIM

Nya Mercedes-AMG GT R Black Series förväntas få mellan 650 till 700 hästkrafter och maxvrid på över 700 newtonmeter.

Black Series-versionen kommer troligen att lanseras senare i år och som vanligt när Mercedes släpper en Black Series brukar det betyda svansången för modellen. AMG GT kommer troligen att fortsätta tillverkas till 2022 när en ersättare ska lanseras.