Foto: Andreas Mau / CarPix

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé kommer med över 800 hk!

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid får se upp, nya Mercedes-AMG GT 73 e ryktas få över 800 hästkrafter, den starkaste AMG-Mercan hittills.

Det var inte mycket maskering! Nej, den stora nyheten här ligger inte i utseendet, även om det snart är dags för en uppdatering av Mercedes-AMG fyrdörrars coupé (ja, modellen heter faktiskt så på svenska). Faceliften höjer inga ögonbryn; ny stötfångare, ny design på LED-strålkastarna och uppdaterad infotainmentskärm – som det brukar vara.

Tidigare har toppmodellen hetat AMG GT 63 S 4Matic+, men bilderna här visar den nya superstarka laddhybriden, en direkt konkurrent till Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

1 AV 4
Ser ni laddluckan? Elmotorn ska ge 204 extra hästkrafter.
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
3 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
4 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix

Detta är Mercedes-AMG GT 73 e 4Matic, högsta nummerbeteckningen någonsin hos en Mercedes knådad hos ingenjörerna i Affalterbach.

På bakstammen ser vi nu laddluckan. Det rör sig om en elmotor på 204 hästkrafter i kombination med fyraliters dubbelturbo V8:an på 612 hästkrafter. I kombination med varandra ger de någonstans över 800 hästkrafter, dryga 100 hästkrafter mer än hos Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Bilen var egentligen menad att debutera redan år 2020, men som på grund av rådande pandemi sköts på framtiden. Räkna med att lansering är alldeles runt hörnet.