Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Mercedes-AMG S 63 e 4Matic+ under sluttester

Mercedes mest kraftfullaste modellversioner kommer framöver att vara laddhybrider. Nu har vi fått span på en av dem – Mercedes-AMG S 63 e 4Matic+.

Mer avklädd (mindre maskering) än tidigare, det är ett tecken på att Mercedes-AMG S 63 e 4Matic+ är på väg att ha genomfört alla obligatoriska tester och snart siktar på att visa upp sig utan hallucinogen foliering. Vi kan misstänka att det är premiärdags i höst.

Det vi ser på bilderna ska enligt uppgift inte vara AMG-värstingen av nya S-klass, i stället sägs det vara modellversionen som ligger snäppet under. S 63 e är en laddhybrid (bokstaven e i beteckningen) där en 4,0 liter stor V8-motor kombineras med en elmotor som tillsammans väntas leverera runt 700 hästkrafter eller strax däröver.

Mercedes-AMG S 73 e 4Matic+ kommer värstingen att heta, med samma V8 som lillebrorsan har men med kraftigare elmotor. Här snackas det effektsiffra på över 800 hästkrafter. Drivlinan är för övrigt densamma som i redan omtalade Mercedes-AMG GT 73 e 4Matic+.

1 AV 3
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
2 AV 3
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix
3 AV 3
Foto: Heinz Toni Sesterheim / CarPix

Du kanske undrar varför Mercedes satsar på tanklock på vänster sida när europeiska bilar vanligtvis har locket på höger sida för att inte äventyra liv vid påfyllning av reservdunksbensin efter soppatorsk. Då får du ta ytterligare en titt på bilderna, för det högra tanklocket, som vanliga S-klass har, finns kvar. Det vänstra är helt enkelt laddluckan.

I övrigt ser denna AMG-Merca ut precis som man förväntar sig, med iögonfallande Panamericana-grill, stora luftintag, stora hjul med rejäla bromsar som skymtar genom fälgarna, och – förstås – fyra ändrör som leder ut V8:ans muller. Rören kan tystas ned, när V8:an är avstängd och elmotorn tar över driften för en stund.