Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: GTB

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake siktad

Vår spionfotograf har lyckats fånga nya färska bilder på prestandaversionen av lillebror CLS, här är CLA 45 AMG Shooting Brake.

För några månader sedan kunde vi visa bilder på kommande CLA Shooting Brake, nu finns bilder på prestandaverisonen. Det syns tydligt att det inte är någon vanlig version av CLA Shooting Brake som fångats på bild. De aggressiva stötfångarna och de aerodynamiska sidokjolarna skvallrar om att detta är AMG-versionen.

Denna kommer att ha samma motor som sedan och halvkombimodellen CLA- och A 45 AMG som betyder tvåliters turbomatat fyra som levererar 360 hästkrafter och 450 newtonmeter. Sedanmodellen CLA 45 AMG klarar av 0-100 km/h på 4,6 sekunder så vi kan förvänta oss att det tar någon hundradel extra för Shooting Brake-versionen.

Utöver AMG-värstingen erbjuds Shooting Brake med samma motorutbud som övriga A-klassmodeller. Dieselversionerna CLA 200 CDI och CLA 220 CDI med 136 respektive 170 hästkrafter samt bensinversionerna CLA 180, CLA 200 och CLA 250 med 122, 156 och 211 hästkrafter. Fyrhjulsdrift kommer till CLA Shooting Brake, som hos vanliga CLA, finnas tillgänglig i kombination med CLA 250-bensinmotorn.