Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Mercedes CLA Shooting Brake – så här ser den ut

Det är en illa dold hemlighet att Mercedes CLA ska komma i ”kombiutförandet” Shooting Brake. Här har vi färska spionbilder på bilen, tillsammans med CGI-bilder som visar hur den ser ut i färdigt skick.

När Mercedes CLA får epitetet kombibil är det inte storlastare som avses. CLA Shooting Brake blir, när den kommer inom kort, mer av en livsstilsbil för den som önskar några fler liter bagageutrymme i kombination med utseende. Viktigaste punkten är sistnämnda, inte förstnämnda.

Spionbilder på Mercedes CLA Shooting Brake har vi visat er förut, även CLA 45 AMG Shooting Brake. De senaste spionbilderna, som du ser nedan, är så klart av intressen. Mest intressanta är dock de datorgenererade bilder som vi också visar er här. De visar både vanliga CLA Shooting Brake och prestandaversionen CLA 45 AMG Shooting Brake.

CLA Shooting Brake lanseras tidigt nästa år och då blir det med en hel drös olika motorer under huven. Triss i dieselmaskiner och mer än en handfull bensinalternativ som även kan fås med fyrhjulsdrift.

Fyrhjulsdrift finns även på prestandaversionen CLA 45 AMG Shooting som med 360-hästars turbofyra på två liter kommer att avverka 0-100 km/h någonstans i trakterna strax under fem sekunder.

CLA Shooting Brake i icke AMG-utförande. Foto: CarPix
Foto: CarPix
Foto: CarPix